O nama

 

Ova strana predviđena je za poslovne stvari jednog brenda, kao što su Misija, Vizija, Ciljevi i slično. Kod nas, ovo mesto je malo drugačije i malo ličnije, jer je naša priča mnogo više od tih poslovnih stvari. Ova strana je priča o nas dve. Dve sestre koje su za kratko vreme postale mame četvoro dece i  koje su verovale u snove.

Ovo je priča o njenoj hrabrosti, mojoj volji i našoj kreativnosti kada smo zajedno. Ne mogu ni da se setim tačnog trenutka kada mi je prvi put saopštila tu suludu ideju.

  • „Anja, ja ću da pravim posteljine za bebe!“ Nije bilo „Možda ću“, „Šta ti misliš…“, „Mislila sam da  probam…“.

Ona će da pravi posteljine. Tačka.

Praviće posteljine sa stalnim poslom, sa bebom od par meseci i ni sa trunkom razumevanja u bilo koji segmen krojenja, šivenja, ili bar biznis modela da bi te posteljine stvarno i uspele.

Kllimnula sam glavom, prilično nezainteresovana. Proći će je.

Onda je posle par dana došla i izjavila da je sanjala da će se brend zvati Puerra. E, tu sam već prevrnula očima. Ali ona nije popuštala. Onda je pronašla šnajderku, onda je našla materijale, naravno materijale kojih nema u Srbiji, zašto bi olakšala sebi. Onda je odjednom imala u svojoj glavi bezbroj krojeva i ideja, a posteljine su joj postale glavna tema.

Ok, ova suludost je ne popušta. Bezbroj neuspelih pokušaja posteljina, menjanja resursa i materijala jer naravno da mora biti savršena. Onakva kakvu ju je ona sanjala. I posle 1000 promašaja, desila se. Kada nam je na porodičnom ručku predstavila prvu zvaničnu Puerra posteljinu za krevetac (model Elegant), svi smo istog momenta znali da je to to. Ima sjajan proizvod. Ali bilo je potrebno taj sjajan proizvod pretvoriti u sjajan brend.  Taj deo sam preuzela ja.    I tako smo udružile snage, najčešće kad deca zaspu. Ona sa krojačicama, ja za lap topom.  Jedna po jedna, narudžbine su se ređale. Kockice su se same slagale, vrata i mogućnosti su se magično same otvarale, ništa nije moralo da ide na silu. 

 

Nije uvek lako i ne duva nam uvek vetar u leđa. Nekada nam, šibajući pravo u lice, testira i volju i izdržljivost. I uvek ih snažno pokažemo, Jer Puerra nisu statistika, biznis modeli i automatizovane sistemske poruke. Puerra je ona koja zajedno sa vama kreira posteljine po vašoj želji, Puerra sam ja koja do jutra ostaje za lap topom jer „mora biti savršeno“. Puerra smo nas dve koje na nedeljnim ručkovima razvijamo ideje.

Tada, na samom početku, Puerra je bila samo san. Danas, Puerra je brend dečijih posteljina i na papiru. Tada, na samom početku, nisam joj verovala. Danas sam ponosna na nas.

Snovi kreiraju budućnost. To nije floskula. Ona mi je dokazala.